Een song die me aanspreekt is “Opportunity”. Het is een australisch nummer waarvan ik tevergeefs de zangeres heb proberen te achterhalen. Maar de tekst vind ik prachtig.

Learn to fly – You are the teacher. Learn to trust your wings.

Leren vliegen is inderdaad iets wat je zelf moet doen; je bent je eigen leraar.  En eigenlijk geldt dit voor zoveel dingen in het leven – je kan links of rechts wel wat adviezen krijgen maar uiteindelijk moet je alles toch zelf leren, en daardoor vooral je zelfvertrouwen aanscherpen.

It’s not about getting to one point; it’s about your journey along the way.

Hier moest ik gisteren aan denken toen ik met iemand praatte over een project van mijn zoon. Hij heeft een schitterende cd gemaakt maar die uiteindelijk nooit op de markt gebracht. Ik denk dat het hele traject om die cd perfect te krijgen ook voor hem belangrijker was dan het commercialiseren ervan.

Iets dergelijks ervaar ik ook met mijn website en mijn blog. Ik heb er op gezwoegd, heb er veel plezier aan beleefd, heb gevloekt en ben redelijk tevreden met het resultaat. Maar nu ik zover ben en het er allemaal is – wat moet ik er nu mee ??

Ik denk dat ik eeuwig en altijd op zoek zal blijven naar nieuwe dingen om te doen en te ontdekken, dat die rusteloosheid ingebakken zit en dat ik dus nog een hele “journey” voor de boeg heb.  We zien wel…

Advertenties